Nieuws
uit ons vakgebied

Nieuwsberichten

Leuke items, nieuws en blogs uit de document- en dossierwereld. Vele tientallen artikelen in de afgelopen jaren gemaakt en gedeeld. ‘Blader’ maar eens door de ruim 180 items in het archief van de afgelopen jaren. Rode draad is wel alles rondom privacywetgeving.

 • Nieuwste versie ISO 27001:2022; up-to-date voor veiligheid!

  Digitale veiligheid, bescherming van gegevens en dataverkeer; hierin heeft View haar cliënten zoveel meer te bieden dan ‘gewoon’ dossiers opslaan bij een (verhuis)opslagbedrijf.

  Nieuwste versie ISO 27001:2022; up-to-date voor veiligheid!
 • Roparun 2024 met team 193 uit Rotterdam

  De Roparun editie 2024 zit er weer op. Tijdens de afgelopen Pinksterdagen liepen vele teams 550 km o.a. van Parijs naar Rotterdam, zo ook team 193. Met alle teams bij elkaar is de tussenstand nu al ruim 3.1 miljoen euro voor het doel bijeen gelopen, wat een puike prestatie!

  Roparun 2024 met team 193 uit Rotterdam
 • De vijf keer waarom vraag,

  Five times why is een methode om te komen tot de hoofdoorzaak van een probleem. Om te zorgen dat je bij procesverbetering niet aan symptoombestrijding gaat doen is het verstandig om de werkelijke achterliggende oorzaak te achterhalen.

  De vijf keer waarom vraag,
 • Archief van collaborateurs straks openbaar

  In deze week, rondom de herdenking van de Tweede Wereldoorlog, iets wat veel mensen bezig houdt: Wat betekende die oorlog voor onze (groot)ouders, wat was hun rol in die periode?

  Archief van collaborateurs straks openbaar
 • Karen Stoker twaalf en een half jaar in dienst

  Karen 12.5 jaar onderweg bij View documentbeheer, begonnen als student en iets tijdelijks in 2011 en nu in 2024.

  Karen Stoker twaalf en een half jaar in dienst
 • Archief van zwarte geschiedenis groeit en groeit….

  Jessica de Abreu en Mitchell Esajas waren in 2011 twee van de oprichters van het New Urban Collective. Deze vereniging voor biculturele studenten wilde meer aandacht voor onderwerpen als kolonialisme en slavernij.

  Archief van zwarte geschiedenis groeit en groeit….
 • View documentbeheer werkt nu samen met reclamebureau Mull2Media

  Wij vonden bij Mull2Media de meerwaarde voor een goede website. Naar aanleiding van deze verhuizing interviewde Jorn ons en hierbij zijn verslag.

  View documentbeheer werkt nu samen met reclamebureau Mull2Media
 • 11.500.000.000 A4 tjes

  Op het werk uitprinten en thuis digitaliseren, zoals het artikel naar voren brengt. Dat kan niet door een persoon gedaan zijn. En ook de giga hoeveelheid papier om alles te printen. Dat zijn vele pallets vol met A4 tjes.

  11.500.000.000 A4 tjes
 • De crux van kelder en kostbaar

  Afgelopen donderdag de 11e januari een bericht van de NOS: het archief van de Texelse courant staat deels onder water, honderden historische foto’s zijn beschadigd of volledig verloren gegaan.

  De crux van kelder en kostbaar
 • Dossiers door de shredder of niet?

  Veel voorkomend onderwerp in deze tijd bij de koffiecorner: wat gaan jullie doen met de kerstdagen?” Vaak hoor je, “wij gaan weg met de feestdagen, lekker latten in Oostenrijk” “Oh heerlijk meid, geniet ervan.” Maar de dossiers, mogen die ook al weg, door de shredder getrokken worden of digitaal verwijderd?

  Dossiers door de shredder of niet?
 • Digitaal? Nee, blijven printen…..

  Toen in 2021 een nieuwe regering aantrad in Duitsland, waren er stevige ambities op het gebied van modernisering en digitalisering van de overheidsdiensten.

  Digitaal? Nee, blijven printen…..
 • Prins Bernard en zijn privé archief

  Prins Bernard kende een markant leven vanuit paleis Soestdijk. En nu 19 jaar na zijn dood is hij weer in het nieuws en lijkt een post-symbolische middelvinger op te steken..

  Prins Bernard en zijn privé archief
 • Interview View Vijfentwintig jaar in AchterhoekBiz

  I.v.m. met ons 25 jarige bestaan werden wij door Helma Bode geïnterviewd voor een artikel in AchterhoekBiz 

  Interview View Vijfentwintig jaar in AchterhoekBiz
 • Google en privacy

  Daar waar wetgeving helder is met AVG, handelt Google alsof dit niet bestaat. 

  Google en privacy
 • Adoptiedossiers ten onrechte vernietigd

  In mei berichtten we er hier al over: de Centrale Autoriteit Internationale Kinderaangelegenheden (IKA) bleek in 1983 en 1999 duizenden dossiers uit de periode 1967-1979 te hebben vernietigd.

  Adoptiedossiers ten onrechte vernietigd
 • Medische dossiers delen met onbekende bekenden?

  Denk ik net; komkommertijd dus nieuws moet 'gemaakt' worden, maar dan lees ik dit over huisartsen en hun dossiers, frappant dat dit 'zomaar' gebeurt. Beste huisartsen, dit kan beter (vinden wij) en hebben al vele praktijken geholpen met een gedegen en wel veilige oplossingen voor de patiëntendossiers.

  Medische dossiers delen met onbekende bekenden?
 • Vakantie en komkommertijd

  Vakantie, heerlijk om er naar uit te kijken, te ervaren en later thuis om nog eens de foto's en filmpjes terug te zien. Maar komkommertijd, ook nu?

  Vakantie en komkommertijd
 • Hoe erg is een datalek?

  ‘Prima dat er overal camera’s hangen, ik heb niks te verbergen’. Uitslag: 80 % is het hiermee eens, 20 % niet.

  Hoe erg is een datalek?
 • Businessclublid De Graafschap

  Alweer vele jaren zijn wij businessclublid bij voetbalclub De Graafschap. Af en toe met een kleine onderbreking, maar overall toch wel een jaar of 15 actief bij deze mooie club.

  Businessclublid De Graafschap
 • Roparun 2023

  De Roparun van 2023 heeft plaats gevonden in het pinksterweekend 27-29 mei. De Roparun vond dit jaar wederom plaats in aangepaste vorm in Nederland. Wij van View sponsoren deze bijzondere run en dit middels team 193 de Pretrunners.

  Roparun 2023
 • Adoptiedossiers vernietigd

  Eind van de vorige eeuw werden er jaarlijks nog honderden buitenlandse kinderen geadopteerd. Nu blijkt dat de instantie die toezicht houdt op adoptie, in 1999 tientallen meters dossiers heeft vernietigd.

  Adoptiedossiers vernietigd
 • Wegiz; eindelijk elektronische gegevensuitwisseling in de zorg

  Op 18 april  heeft de Eerste Kamer unaniem ingestemd met het wetsvoorstel ‘elektronische gegevensuitwisseling in de zorg’, kortweg ‘Wegiz’.

  Wegiz; eindelijk elektronische gegevensuitwisseling in de zorg
 • Fiscale bewaarplicht

  Misschien een saai onderwerp, maar toch ook wel heel belangrijk. Mag ik je uitnodigen om de komende twee delen in onze rubriek ‘nieuws uit ons vakgebied’, te lezen?

  Fiscale bewaarplicht
 • Bevalt het energie en klimaatneutrale pand?

  Ja absoluut! Want nadat wij vorig jaar een nieuw bedrijfspand hadden gerealiseerd was het vetrekpunt uiteraard gasloos, maar is 'full electric' een goede en effectieve oplossing?  

  Bevalt het energie en klimaatneutrale pand?
 • Goed omgaan met gegevens in de advocatuur

  Zorgvuldig omgaan met persoonlijke informatie van cliënten, beveiligen van vertrouwelijke verslagen; niets nieuws voor advocaten. Of het nu gaat om bedrijfs-, familie- of strafrecht: de cliënt moet zeker weten dat alle informatie en dossiers in veilige handen zijn.

  Goed omgaan met gegevens in de advocatuur
 • WYSIWYG oftewel “What You See Is What You Get”

  Het ‘Pdf’je’ alweer jarenlang een begrip in documentland maar waar ligt de bron en wie heeft dit bedacht?

  WYSIWYG oftewel “What You See Is What You Get”
 • Ook tekstberichten centraal opslaan

  Het trok (terecht) veel aandacht vorig jaar: premier Rutte die zelf besliste welke sms’jes zo belangrijk waren dat hij ze doorstuurde om opgeslagen te worden.

  Ook tekstberichten centraal opslaan
 • De archiefbewaarplaats

  Bij de titel zullen velen zullen denken: een ruimte waar fysieke ‘hardcopy’ archieven worden bewaard, meer is het toch niet?

  De archiefbewaarplaats
 • Documenten over de moord op President Kennedy

  Vrijdag zijn er door het Nationale Archief van de Verenigde Staten maar liefst 13.173 documenten vrijgegeven over de moord op Kennedy is 1963. Documenten van bijvoorbeeld de inlichtingendiensten CIA en NSA over de periode voor de moord, de nasleep ervan en de vele onderzoeken die ernaar zijn gedaan.

  Documenten over de moord op President Kennedy
 • Oproep tot data lekken

  Royaltyjournalist Marc van der Linden belandde vorige week in het Amsterdamse UMC na een herseninfarct. Maandagavond deelde hij een video op Instagram, om volgers op de hoogte te brengen van zijn herstel. Tot zover niets bijzonders, het is te hopen dat hij weer volledig herstelt.

  Oproep tot data lekken