Dossiers en huisartsen

Want de bekende lades met de A5 kaarten, familiedossiers, alles in keurige mapjes met kleurindexering, patiëntendossiers in een archiefruimte op zolder of in een externe opslag zien wij ook nog. Is dit handig en veilig? Kortom, jullie zoeken een oplossing maar in de drukke praktijk is hier nauwelijks gelegenheid voor.  Laat een berichtje achter via het contactformulier en vraag naar de mogelijkheden bij ons.

De opzet voor een digitaal patiëntendossier

Om patiëntendossiers te verwerken en digitaliseren doen wij eerst een vooronderzoek. Is het nodig en wenselijk te digitaliseren of kunnen de dossiers beter in ons archiefdepot opgeslagen en beheerd worden?
Wetende dat de zorgdossiers 20 jaar bewaard moeten blijven, papier of digitaal. Kortom, een goed huisarts informatie systeem is de ruggegraat van de praktijk. 
 

Na het digitaliseren..

Kunnen wij de dossiers koppelen in verschillende Huisarts Informatie Systemen(HIS), zoals Medicom of Promedico. Een andere mogelijkheid is de digitale dossiers apart (extern) op te slaan . Zodra de patiënt op het spreekuur komt, kan het digitale dossier in de applicatie worden geïmporteerd.

Een derde optie is de dossiers digitaal op te slaan in de applicatie iView. Speciaal voor huisarsten informatie systemen ontwikkeld.
Tijdens een afspraak kunnen wij jullie alles laten zien en de voor- en nadelen van de diverse opties doornemen. Wij zijn vaak verbaasd welke tarieven gehanteerd worden in de medische wereld bij verschillende HIS systemen. Dit kan anders en voor een betere prijs, terwijl kwaliteit en veiligheid voorop staan. 

Want veiligheid staat voorop

De Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG) eist verschillende maatregelen ter bescherming van digitale dossiers. Bij het digitaliseren van de patiëntendossiers zorgen wij dat dit correct en veilig gebeurt. Het bepalen wie toegang heeft tot de documenten is erg belangrijk, hier gelden duidelijke regels voor.

Jarenlange ervaring

De mensen bij View hebben jarenlange ervaring met huisartsenpraktijken en de migratie van papieren- naar het digitale patiëntendossier.  Wij kennen de bekende groene kaarten, de A5-gevouwen enveloppen en de familiedossiers. Perfect bijgehouden of  'georganiseerd rommelig' archief: welkom bij View!

Zes aanpalende linkjes, wellicht ook interessant