Patiëntendossiers

Opslaan of digitaliseren

Want de bekende lades met de A5 kaarten, familiedossiers, alles in keurige mapjes met kleurindexering, patiëntendossiers in een archiefruimte of op zolder of in een externe opslag zien wij ook nog. Is dit handig en veilig en wat zijn de kosten? Kortom, jullie zoeken een oplossing maar in de drukke praktijk is hier nauwelijks gelegenheid voor.  Laat een berichtje achter via het contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.

De opzet voor een digitaal patiëntendossier

Om patiëntendossiers te verwerken en digitaliseren doen wij eerst een vooronderzoek. Is het nodig en wenselijk te digitaliseren of is kunnen de dossiers beter in ons archiefdepot opgeslagen en beheerd worden?

Na het digitaliseren..

Kunnen wij de dossiers koppelen in verschillende Huisarts Informatie Systemen(HIS), zoals Medicom of Promedico. Een andere mogelijkheid is de digitale dossiers apart (extern) op te slaan . Zodra de patiënt op het spreekuur komt, kan het digitale dossier in de applicatie worden geïmporteerd.

Een derde optie is de dossiers digitaal op te slaan in iView. Deze zeer veilige applicatie is hier speciaal voor ontwikkeld.
Tijdens een afspraak kunnen wij jullie alles laten zien en de voor- en nadelen van de diverse opties doornemen. Wij zijn vaak verbaasd welke tarieven gehanteerd worden in de medische wereld bij verschillende HIS. Dit kan anders en goedkoper, terwijl kwaliteit en veiligheid verzekerd blijven!

Want veiligheid staat voorop

De Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG) eist verschillende maatregelen ter bescherming van digitale dossiers. Bij het digitaliseren van de patiëntendossiers zorgen wij dat dit correct en veilig gebeurt. Het bepalen wie toegang heeft tot de documenten is erg belangrijk, hier gelden duidelijke regels voor.

Jarenlange ervaring

De mensen bij View hebben jarenlange ervaring met huisartsenpraktijken en de migratie van papieren- naar het digitale patiëntendossier.  Wij kennen de bekende groene kaarten, de A5-gevouwen enveloppen en de familiedossiers. Perfect bijgehouden of  'georganiseerd rommelig' archief: welkom bij View!

Vijf ook interessante linkjes