Uw dossiers veilig bij View

Vertrouwelijke dossiers die in handen komen van particulieren, dat is niet de bedoeling. Toch gebeurde het. In De Gelderlander van woensdag 3 juni 2015 staat het verhaal over medische dossiers uit het Canisiusziekenhuis. De dossiers, van kinderen uit de jaren vijftig en zestig, zijn in handen gekomen van een verzamelaar. En dat mag niet gebeuren!

De woordvoerder van het Canisius laat in De Gelderlander weten dat de oude dossiers gedigitaliseerd en vernietigd hadden moeten worden. Hoe de dossiers toch in handen zijn gekomen van de verzamelaar is onduidelijk. Daar wordt onderzoek naar gedaan. Nadat de verzamelaar naar een veilinghuis ging met de vraag of zij de dossiers konden veilen, bleek dat iemand de regels had overschreden. Het veilinghuis schenkt de dossiers nu aan het CWZ en de verzamelaar krijgt een mooi bedrag. Voor View Document Management valt dit niet onder de mogelijkheden hoe er met dossiers moet worden omgegaan.

De dossiers die bij View Document Management worden opgeslagen, liggen in een goed beveiligde omgeving. Die goede beveiliging wordt versterkt door het ISO 27001 certificaat, waar View over beschikt. Daarnaast houdt View bij wanneer uw dossiers moeten worden vernietigd. Op deze manier worden dossiers niet langer bewaard dan nodig en zullen ze nooit terecht komen bij derden.

Nieuwsgierig naar wat View nog meer te bieden heeft op het gebied het veilig beheren of digitaliseren van uw archieven?
Neem dan contact met ons op!

Deel dit bericht