Slimmer scannen naar de cloud

Het scannen van papieren documenten is handig voor wie gemakkelijk en overal toegang wil tot informatie. Wie overal digitaal wil kunnen werken, moet ook overal de mogelijkheid hebben om te scannen. Naast de scanners voor bedrijven en thuisgebruikers zijn er tegenwoordig ook ‘dedicated’ scanners: doorvoerscanners, flatbed scanners en overhead scanners. Binnen dit assortiment zijn er ook modellen die bedoeld zijn voor mobiel scannen.

Deze compacte, draagbare, en daardoor plaatsonafhankelijke apparaten, passen gemakkelijk in een tas en onttrekken stroom van de PC of laptop waarop zij zijn aangesloten. Deze scanners zijn vooral bedoeld voor het scannen en daarbij digitaliseren van één of meerdere papieren documenten, scan-to-file genoemd. Naast de standaardsoftware kan ook aanvullende software geïnstalleerd worden voor extra functionaliteit. Door middel van deze aanvullende software kunnen nieuwe scanfuncties worden benut, zoals Scan-to-cloud en Scan-to-sharepoint, welke beide zijn bedoeld voor het rechtstreeks uploaden van gedigitaliseerde bestanden naar een cloud omgeving, waardoor informatie overal en voor alle geautoriseerde gebruikers beschikbaar wordt. Overige scanfuncties,  zoals scan-to-USB, scan-to-print en scan-to-phone, zorgen ervoor dat een gedigitaliseerd document naar deze apparaten wordt verzonden. Het is echter niet zo dat alle portable scanners deze ‘scan-to’ functies kunnen uitvoeren. Er zijn aanvullende voorzieningen voor nodig, zoals een ethernetaansluiting, WiFi en/of een slot voor een USB-stick. Het is bij aanschaf van een portable scanner van belang om te controleren of de gewenste toepassingen ook daadwerkelijk beschikbaar zijn. Al met al bieden deze portable scanners voor thuis of onderweg verrassend veel mogelijkheden, die zonder enige moeite benut kunnen worden.

Wilt u zelf liever niet uw documenten scannen, of heeft u hier door alle drukte geen tijd voor?
Neem dan contact op met View, wij zorgen ervoor dat alle papieren documenten digitaal en in uw cloud omgeving beschikbaar worden.

Klik hier voor meer informatie van View over het scannen naar de cloud.

Deel dit bericht