Panama papers

Het gaat om elf miljoen documenten. De Panama Papers veroorzaakten een megaschandaal, in de politiek, de media en de financiële wereld. In de papers, genoemd naar het Panamese juridische adviesbureau Mossack Fonseca, staat de informatie over een behoorlijk aantal miljardairs die door het Panamese bedrijf zijn geholpen geld weg te sluizen naar belastingparadijzen.

Begin april kwamen de eerste verhalen over de Panama Papers naar buiten. In de documenten staan gegevens van bedrijven, wereldleiders en organisaties die op deze manier geld hebben doorgesluisd naar belastingparadijzen. Nu zijn de gegevens openbaar. Journalisten van over de heel wereld duiken boven op de documenten om uit te zoeken wie er uit hun land tussen zit. De gegevens zijn in handen gekomen van de Süddeutsche Zeitung. Hoe de gegevens bij de Duitse krant zijn beland, is niet bekend. Als de documenten van Mossack Fonseca op een goede veilige plek waren geweest, dan was dit misschien niet gebeurd. Document Management bedrijven kunnen de documenten veilig te beheren, netjes opslaan en de documenten aan leveren op het moment dat ze nodig zijn door middel van scanning on demand. Geen kasten vol dossiers op het kantoor, waar veel mensen bij kunnen.

Hoe is het binnen uw organisatie geregeld met het archief en de dossiers? Heeft u vragen of kunt u wel wat hulp en advies gebruiken over het organiseren van uw (digitale) dossiers? De medewerkers van View zijn altijd bereid om te klankboorden met u om te bekijken of het beter kan. Neem gerust eens contact met ons op.

Deel dit bericht