Nieuwjaar! Tweeduizendvijftien, oftewel 2015.

Ook voor u het allerbeste voor het komend jaar en de vele die nog mogen volgen! Hoezo nieuw? Al weer 2014 jaar onderweg en het getal 15 moeten wij de komende 52 weken gebruiken om de chronologie goed te duiden. Iets duiden of kenmerken om iets van informatie terug te vinden of bestanden te raadplegen, indien nodig. Je weet het niet om in deze onzekere toekomst te kijken, maar u kunt wel een blik werpen in het verleden om de toen ingeschatte toekomst te herleiden hoe iets toen tot stand is gekomen.

Bewijslast is een aspect dat hier direct goed op aansluit. Deze last wordt een lust als de chronologie van een zaak weer juist is. Hoe worden de puzzelstukjes en fragmentjes van allerlei informatiedragers en makers gekoppeld, waar te beginnen en ook hoe? Dit, ook wel bigdata genoemd, is een dilemma waar steeds meer organisaties tegenaanlopen. Hoe te beheren en te bewaren én hoe lang en waar? Wellicht dat de aanpak van deze problemen een onderwerp is om in 2015 eens met ons over te gaan sparren. Of niet natuurlijk. Want niets doen is ook een optie, zijn er risico’s aan waardevol data en voor hoeveel euro lopen u en uw klanten dan schade? Ook wij zijn er constant mee bezig om informatie voor u goed te beheren en te bewaken. Onze database iView is bijvoorbeeld een goede en veilige cloud oplossing om de vele data, waar u en uw organisatie mee te maken hebben, op te slaan. De kosten die dit met zich meebrengt is een investering die zich uitbetaalt op het moment wanneer u het niet verwacht. Dit is de meerwaarde van View.

Maak van 2015 dus echt een nieuw jaar door oude, waardevolle informatie goed te laten beheren of te vernietigen, wij doen dit graag voor u.

Veel succes in het komend jaar, met u zelf, collega’s en de organisatie.
Wilfred Bussink

Deel dit bericht