Nieuwe vondsten in archieven rondom Tweede Wereldoorlog

Regelmatig verschijnt er in het nieuws dat er in een archief nieuwe materialen, objecten zijn of informatie is gevonden over de Tweede Wereldoorlog. Archiefexemplaren die soms al tientallen jaren op stoffige zolders liggen. Nooit naar gezocht, nooit naar gekeken maar van grote historische waarde. Ook nu 75 jaar naar de bevrijding worden bijzondere vondsten gedaan.

Zoals deze week. Een inwoner van Breda vond boven op zijn zolder een oude schoenendoos vol met papieren. Op die papieren stonden oude NSB-teksten. De teksten zijn voornamelijk oude radioteksten van journalist Max Blokzijlzo schrijft de NOS. De teksten werden na 75 jaar gevonden in de vloer van het huis van de Bredanaar. Per toeval.

Zeventig meter archief
Of neem het archief van de Udense Frans (80). Hij verzamelde allerlei materiaal over de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels heeft hij zeventig meter aan archief als je alles langs elkaar zet. Hij wil er vanaf, meldt hij aan Omroep Brabant. Het liefst heeft hij dat het hele archief bij elkaar blijft mocht hij moeten verhuizen of komen te overlijden.

Meer voorbeelden
Naast de Bredanaar en de Udense Frans worden er veel vaker archiefstukken gevonden bij mensen thuis, al dan niet per toeval. Best bijzonder vinden we bij View. Daar waar alles nu digitaal wordt opgeslagen en het lastig is om je online footprint te verwijderen, kan het oude fysieke archief er dus ook wat van. Ineens blijkt dan ook een oude zoldervloer een veilige bewaarplek voor 75 jaar.

Veilige opslag
View biedt dan wel geen oude zoldervloeren aan, maar wel een veilige opslag voor zowel uw digitale als fysieke archief. In speciaal beveiligde gebouwen slaat View ook gerust uw archief op. Ook de digitale oplossingen van View zorgen voor een betrouwbaar systeem waar u met een gerust hart uw archieven kunt opvragen.

Meer weten over de oplossingen van View?
Neem dan gerust contact met ons op dan helpen wij u graag verder.

Deel dit bericht