Gegevens anderen in dossiers CBR

Het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid (CBR) heeft medische gegevens van patiënten in de verkeerde dossiers gezet. Hierdoor kwamen de gegevens in dossiers van anderen te staan, die op hun beurt de gegevens konden inzien.

Het CBR, dat mensen met een medische achtergrond keurt op rijgeschiktheid, ontdekte in een aantal dossiers zelf de fouten, daarnaast ontdekten een aantal patiënten dat de gegevens van anderen in hun eigen dossier stonden. Volgens het CBR zijn de gegevens in de verkeerde dossiers gekomen doordat er in het digitaliseringsproces fouten zijn gemaakt.

Handgeschreven
Op dit moment maakt het CBR een omslag naar een digitaal systeem. Volgens het orgaan is het misgegaan bij de digitalisering van de handgeschreven papieren. Deze zouden niet goed verwerkt zijn, waarna ze in de verkeerde dossiers zijn gekomen.

View Document Management
View Document Management is expert op het gebied van digitalisering van dossiers en archieven. Ook handgeschreven formulieren kunnen bij View zonder problemen worden gedigitaliseerd en verwerkt in de juiste dossiers. Wij werken met goede scanners en de dossiers en archieven worden voor het inscannen zorgvuldig voorbereid.

Hulp nodig?
Heeft u hulp nodig bij het digitaliseren van de archieven van uw bedrijf? View kan u helpen met allerlei soorten dossiers, waaronder medische dossiers. Daarnaast kan View u ook adviseren over eventuele andere mogelijkheden om archief veilig op te slaan. Het is bijvoorbeeld niet noodzakelijk om alle dossiers digitaal te maken met de dienst scanning on demand in combinatie met iView.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Deel dit bericht