Gegevens 5100 studenten op straat

De gegevens van ongeveer 5100 studenten van hogeschool Saxion zijn op straat terecht gekomen. Lijsten met gegevens van studenten die boeken bestelden bij Studystore hebben tussen de 24 en 48 uur online gestaan. Het bestand met de gegevens, dat waarschijnlijk per ongeluk is meegestuurd, is inmiddels offline. 

De lijst met de gegevens wordt naar verschillende partijen gestuurd voor verschillende gegevens. Normaal zitten daar niet alle persoonsgegevens bij, maar door een fout zijn ook die gegevens meegestuurd. Waarom dat bestand vervolgens ook nog online is komen te staan is een raadsel. Een woordvoerder van de hogeschool vertelt aan de NOS dat hij denkt dat dat onbewust is gebeurd. Er wordt uitgezocht door wie de bestanden online zijn gezet en waarom dat is gebeurd.

Slachtoffers
Studenten wordt aangeraden goed op te letten of zij iets merken, bijvoorbeeld het ontvangen van veel meer spam. Zij kunnen zich bij de Autoriteit Persoonsgegevens melden als slachtoffer, ook de school kan mee kijken wat zij voor studenten kunnen doen als er iets met de gegevens is gedaan. Want ook dat is nog de vraag, misschien heeft niemand de gegevens opgemerkt en zijn ze niet gestolen. View Document management kan er voor zorgen dat de gegevens van uw studenten altijd veilig zijn opgeslagen. Op verschillende manieren kan View er voor zorgen dat de gegevens niet in verkeerde handen vallen. Papieren archief kan bij View in het beveiligde depot worden opgeslagen. Met bulkscanning of scanning on demand worden de leerling- of studentdossiers ook beschikbaar op de goed beveiligde online omgeving iView.

Heeft u interesse in een van de oplossingen van View?
Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht