Fatima zorg gaat verder onder de naam Elver

Fatima zorg uit Nieuw-Wehl en de Schreuderhuizen uit Arnhem krijgen vanaf 10 juni een nieuwe naam, namelijk Elver. Deze naam is gekozen vanwege de Noorse betekenis van het woord, namelijk ‘rivieren’.

Beide bedrijven zitten in het stroomgebied van Rijn en IJssel en daarbij staat een rivier symbool voor verbinding. Daarnaast volg je bij Elver je eigen weg, waarbij Elver naar eigen zeggen zorgt voor verbinding. Beide instellingen zijn gespecialiseerd in het bieden van zorg aan mensen met een verstandelijke beperking, dus een fusie in 2014 van Fatima zorg en Schreuderhuizen was een logische stap. Zij gingen samen verder onder de naam Fatima schreuder groep, maar de namen Fatima Zorg en Schreuder Groep bleven circuleren. Dit zorgde ervoor dat Fatima Schreuder groep het tijd vond voor een heldere, nieuwe naam en een gezamenlijke start.

Elver behaalde in 2014 als eerste organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking het Planetree label, wat betekent dat zij wereldwijd de eerste is op het gebied van gehandicaptenzorg. Elver verleent zorg op een manier waarbij de mens voorop staat, wat inhoudt dat ze er onder andere voor zorgen dat mensen met een verstandelijke beperking aan het werk kunnen. In samenwerking met het bedrijfsleven en de overheid zorgt zij ervoor dat cliënten een zinvolle dagbesteding hebben.

Elver realiseert al jaren medische dossiermappen voor View, en dit zal ook zo blijven. View hoopt op deze manier haar steentje bij te dragen aan een zinvolle dagbesteding voor cliënten van Elver.

Deel dit bericht