De archiefbewaarplaats

Bij de titel zullen velen zullen denken: een ruimte waar fysieke ‘hardcopy’ archieven worden bewaard, meer is het toch niet?

Klopt, maar de archiefwet 1995 is heel duidelijk dat ook zo’n archiefruimte bescherming moet bieden tegen de meest elementaire risico’s, te weten brand, water, inbraak en ongedierte/schimmels.
Dus er komt nog wat meer bij kijken dan wind- en waterdicht. Dankzij de nieuwbouw konden wij met de aannemer een plan van eisen opstellen aan welke criteria de ruimte moest voldoen.
Zoals de brandveiligheid met drie verschillende blusmiddelen, water, CO2 en poeder en de beveiligingssystemen gekoppeld aan een meldkamer. Of de luchtvochtigheid die vrijwel constant is op 55% met een temperatuur van rond de 16 graden.

Brandwerende muren, toegangsbeveiliging, rapporten waaruit blijkt dat de dakconstructie voldoet aan de gestelde eisen. Kortom, in alle facetten is ons depot getoetst door de archiefinspectie van de overheid.

De uitkomst: wij zijn met vlag en wimpel geslaagd en wij voldoen aan alle eisen! Altijd een fijn gevoel, alsof je een examen doet na veel voorbereiding en studie en dan een dikke voldoende scoort.

Deze uitslag is vooral mooi voor onze klanten, een erkenning dat wij goed bezig zijn en dat wij goed op de archieven passen. Maar ook voor onszelf, een soort van extra bevestiging dat wij goed bezig zijn in ons vakgebied.

Wil je nog meer weten over archiefbeheer, digitaliseren en het veilig beheren van vertrouwelijke dossiers? Dan bieden wij jou een eerste stap naar een oplossing, dank je wel.

Deel dit bericht