Brandveilige(r) archiefopslag? Digitaliseren!

Het gemeentearchief van Waalre is voor de tweede keer ontsnapt aan een brand. Eerder kwam het archief al in gevaar nadat er een aanslag werd gepleegd op het gemeentehuis, waarna deze in brand vloog. Ook toen bleken de archieven nog helemaal intact.

Het archief dat stond opgeslagen op het industrieterrein bij de Petunialaan. De gemeente besloot toen het pand te huren om de archieven kwijt te kunnen omdat daar in het toenmalige gemeentehuis geen plek meer voor was. Om wat voor archieven het gaat, willen de brandweer en de gemeente niet zeggen. Wel maakt de burgemeester van Waalre, Hanneke Balk, duidelijk dat het niet om archieven gaat die dagelijks gebruikt moeten worden, omdat de archieven daar al sinds de aanslag, vijf jaar geleden, staan. De brandweer rukte zondag met man en macht uit om de brand onder controle te houden. Mede door het gedeelte gemeentearchief besloot de brandweer op te schalen, dat zegt hoofdofficier Kees van Bockel tegen het Eindhovens Dagblad.

Volgens de burgemeester stond het archief veilig op het bedrijventerrein en ze zegt dat de gemeente destijds een goede afweging heeft gemaakt of de archieven daar op een veilige en verantwoorde plek stonden. View Document Management is specialist in het opslaan en beheren van grote archieven. Wij doen er alles aan om ons pand zo brandveilig mogelijk te houden. Uitsluiten kan echter nooit. Er is wel een andere oplossing die uw papieren archieven goed en op een veiligere manier kan bewaren. Een digitaal archief met een back-up op harde schijven, kan zorgen voor een beter bewaard en veiliger opgeslagen archief.

Wilt u meer informatie over de opslag van fysieke archieven of de opties voor een gedigitaliseerd archief, neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit bericht