Beste lezers

Als ik dit schrijf is het maandag de 16e en ‘blue Monday’. Volgens onderzoeken moet dit de meest deprimerende dag van het jaar zijn.

Na het feestgedruis van de maand december, de kerstvakantie en het weer aan het werk gaan, met de vele goed bedoelde doelstellingen en ook nog eens heel slecht weer en een griepepidemie, is de cirkel van neerslachtigheid helemaal rond.

Maar laat ik mij rijk rekenen, gelukkig gaat  deze depressieve wind aan mij voorbij. Integendeel, ik ben een gelukkig man en een dito ondernemer. Na het jaar 2022 waarin alles samen kwam, nieuwbouw, verhuizen en het doorgaan van de zaken voor onze klanten, kan ik nu vandaag schrijven: we hebben op het juiste moment deze stap gezet. Achteraf is dit de bekende Achterhoekse  ‘koe in de kont kijken’, want dat is ook gewoon geluk hebben. Ook de samenwerking met het kundige bouwteam was een klein feestje, wat die presteren in 7 maanden, ongelofelijk knap.

Samen met mijn collega’s Diane en Karen werken wij nu comfortabel in ons energie neutrale kantoor/archiefdepot en voelt alles aan of het zo moet zijn. Een mooie werkbalans met nu weer maximale aandacht voor onze klanten en bij blijven met onze expertise in documentbeheer. Ja, het is hard werken, maar het mooie is: zo voelt het niet.

Ooit heb ik het met een coach hier over gehad: zoek de weg van de minste weestand, als je op die weg zit, dan doe je datgene wat goed bij je past, het gaat als vanzelf. Dat heb ik gelukkig de afgelopen jaren mogen ondervinden en dan is het bijna elke dag ’s ochtends met plezier de sleutel omdraaien van de voordeur van ons mooie bedrijfspand.

Ik gun dit iedereen, plezier in het leven, werk, wat je ook doet. Dan kan het zo zijn dat je bijna elke dag ervaart alsof de zon schijnt aan de ‘blue’ hemel.

Heel veel succes met hetgeen je doet in 2023 in alle gezondheid en vooral: carpe diem!

Deel dit bericht