Autoriteit Persoonsgegevens legt flinke boete op aan ziekenhuis

Het Haga-ziekenhuis in Den Haag heeft een boete gekregen van 460.000 euro omdat ze niet zorgvuldig is omgegaan met patiëntegegevens. Het balletje kwam aan het rollen nadat vorig jaar bleek dat mederwerkers van het ziekenhuis in het medische dossier hadden gekeken van BN’er Barbie.

Doordat het ziekenhuis zich niet hield aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) de boete opgelegd. Uit het onderzoek, die volgens de voorzitter van de autoriteit Aleid Wolfsen schokkend was, blijkt dat de gegevens van patiënten nog steeds niet goed beveiligd zijn. Het ziekenhuis moet dat voor 2 oktober op orde hebben. Is dat niet het geval op die datum, dan kan de AP een nieuwe boete opleggen van maximaal 300.000 euro.

Eerste boete
Sinds de nieuwe Europese privacywet sinds mei vorig jaar, is dit de eerste boete die in Nederland wordt opgelegd. Alle Nederlandse bedrijven moesten voor de invoering van de wet aan bepaalde voorwaarden en regels voldoen. De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt regelmatig meldingen van datalekken en onveilige situaties. Datalekken moeten gemeld worden.

Beveiliging bij View
View Document Management zorgt te allen tijden voor een strenge beveiliging van alle gegevens die in ons archiefdepot zijn opgeslagen. Ook in de online omgevingen iView zorgt View dat de beveiliging strikt op orde is.

Adviseren
Naast dat View er zelf voor zorgt dat alle bij View opgeslagen data goed beveiligd wordt, kunnen wij ook adviseren bij een juiste implementatie van de AVG wet in uw bedrijf. Heeft u hulp nodig? Wij helpen u graag. Neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit bericht