Google bezit medische gegevens van duizenden Nederlanders

Nederlandse ziekenhuizen hebben het commerciële bedrijf Medical Research Data Management (MRDM) toestemming gegeven om medische data op te slaan bij Google. Patiënten van wie deze gegevens zijn, weten van niets.

Bij wie of waar de data terecht komt, is onbekend. Experts zijn kritisch over de plaatsing van de data bij het techbedrijf. Volgens hen horen medische dossiers niet huis bij zo’n bedrijf en horen de gegevens veilig opgeslagen te zijn bij ziekenhuizen en eigen servers. Inmiddels bemoeit ook de politiek zich er tegenaan en is ‘het internet’ niet meer ‘heilig’. Ook volgens de Europese Unie moet er beter gekeken worden naar regels voor grote internetbedrijven en moeten zij aan banden worden gelegd als het gaat om de opslag van data. Voor velen zal de opslag van medische gegevens bij Google een ver-van-mijn-bedshow zijn, maar voor mensen die een groot medisch dossier hebben, zal de opslag van de data voor vraagtekens zorgen. Want wat moet een techbedrijf als Google met mijn medische gegevens? En hoe weet ik zeker dat het dan bij hen blijft en niet ook bij verzekeraars, werkgevers en/of andere instanties terecht komt?

Medische dossiers bij View
Als een ziekenhuis dan wil kiezen voor externe opslag. Waarom dan niet bij een gespecialiseerd Nederlands bedrijf? View Document Management is gespecialiseerd in opslaan, digitaliseren en beveiligen van dossiers. View heeft van verschillende ziekenhuizen en huisartsen dossiers verwerkt. Gecertificeerde medewerkers zorgen voor een veilig proces van de dossiers van opslag tot digitalisering.

Contact opnemen
Is uw ziekenhuis of huisartsenpraktijk opzoek naar een archiefoplossing voor medische dossiers en spreekt een van de bovenstaande opties u aan? Neem dan gerust contact op met View en wij helpen u graag verder.

Deel dit bericht