View 25 jaar onderweg ‘het begin’ – deel 1/6

Het was middenin de jaren 90 dat ik begon met een onbedoelde zoektocht naar wat anders. Want na jaren best wel succesvol te zijn geweest in de retail sector, begon ik steeds meer interesse te krijgen in business to business.

Mijn vrouw Diane werkte daar al jaren in en ook nog eens in de booming business van de IT. Terwijl ik juist steeds minder motivatie uit mijn werk haalde. Deze laatste jaren was ik rayonleider in Zuidwest Nederland en had de verantwoordelijkheid over 18 winkels. Hard werken, veel kilometers maken en veel mensen motiveren en aansturen. Uiteindelijk ben ik hiermee gestopt, de waardering, de vele uren en de werkdruk stond niet meer in verhouding tot het werkplezier.

Na diverse onderzoeken en sollicitaties kwam ik terecht bij een Belgische firma in de archiefwereld. Ze zaten in Antwerpen en hadden ook een kantoor in Amersfoort. Dit was een enorme omschakeling, om van de retail naar de sales van de zakenwereld te gaan. Ik kreeg de tak medische dossiers en kwam zodoende bij veel huisartsen terecht. De vakkundigheid als ondernemer, de specifieke vakkennis en kennis van jouw concurrenten, het geheel werd altijd zeer gedegen geanalyseerd. Want kennis is voorsprong!

Deze aanpak beviel zo goed dat ik enthousiast raakte over het vak archiveren. Iedere organisatie groot of klein, overal waren dossiers en veel bedrijven hadden geen goed beheer over deze materie.
Met andere woorden, er lag heel veel zakelijk potentie. Voor het eerst durfde ik te dromen over een eigen zaak…

Deel dit bericht