Digitaliseren voor beginners: Fotoscan

Net als alle gegevens die voor het bestaan van de PC alleen op papier beschikbaar waren, geldt dat ook voor foto’s. Met de nieuwe app van Google, Google fotoscan, is dat nu ook verleden tijd. De oude stoffige fotoboeken kunnen nu foto voor foto met een smartphone omgetoverd worden tot een digitaal archief. Maar mocht u nu over enorme (foto)archieven beschikken en heeft u weinig zin om maanden met uw smartphone in de stoffige archiefkelder door te brengen? Dan kunt u altijd nog bij View terecht om deze te laten digitaliseren!

Fotoscan
Met de app heeft Google een nieuw speledingetje op de markt gebracht waarmee  u de huis-tuin-en-keukenarchieven gemakkelijk kan digitaliseren. Nadat de gebruiker de app heeft geïnstalleerd, kan het digitaliseren direct beginnen. De gescande foto’s worden opgeslagen op het apparaat, direct zijn alle babyfoto’s van de gebruiker digitaal beschikbaar! Over de kwaliteit van de foto’s hoeft u zich geen zorgen te maken. Google snijdt de foto’s automatisch bij nadat de gebruiker zijn smartphone naar vier witte bolletjes op het scherm heeft verplaatst. Google herkent dan de randen van de foto. Ook over spiegeling en lichtinval op de foto zijn zorgen overbodig. Fotoscan zorgt bij het digitaliseren dat dit gecorrigeerd wordt.

View
Voor kleine archieven die gedigitaliseerd moeten worden, is Google Fotoscan een handige oplossing. Voor het grovere werk kan View Document Management u helpen. View heeft ervaring in het digitaliseren van grote volumes, onder andere van CJG en GGD kinddossiers. De grote hoeveelheden informatie die gedigitaliseerd worden stellen hoge eisen aan de nauwkeurigheid en kwaliteit van metadata. Bij grotere archieven is digitalisering uiterst voordelig. Daar waar het gescande materiaal bij Google op de telefoon wordt opgeslagen, kan View uw digitale bestanden opslaan in iView. Uiteraard staat View ook voor u klaar als u een klein archief heeft, ook daarvoor hebben wij geschikte oplossingen. Wilt u meer weten over een digitaal archief en de mogelijkheden voor digitalisering bij View, laat het ons dan gerust weten.

Deel dit bericht