Chriet Titulaer voorspelde digitaal

Sterrenkundige en tv-presentator Chriet Titulaer overleed op 23 april 2017. Titulaer was jarenlang te zien op de Nederlandse televisie en schreef tientallen boeken. Titulaer voorspelde het gemak van computers, View borduurt daar op voort met digitaal archiefbeheer.

Voorspellingen Titulaer deed in de jaren ’80 vaker uitspraken over de toekomst. Een deel van die voorspellingen kwam uit. De magnetron werd een succes en kranten werden minder belangrijk. Ook zei hij dat we vooral niet bang moesten zijn voor de computer, omdat de computer ons leven alleen maar makkelijker zou maken. En zie ons nu, in 2017, we werken met computers, we leven met computers. We zitten midden in het tijdperk waarin, al dan niet, alles naar digitaal verschuift. En waarin we van papieren archief naar digitaliseren en opslaan in de cloud gaan.

Digitale voordelen
Steeds meer bedrijven, instanties en overheidsinstellingen werken met een digitaal archief. Voor sommigen valt er nog een stap te zetten om het archief makkelijk in te delen. Daar waar Titulaer zei dat computers ons het leven makkelijker maken, had hij gelijk, zeker wat digitaal archiveren aangaat. Een digitaal archief scheelt tijd en daarmee geld. Een gezocht dossier is digitaal veel sneller terug te vinden dan in een stellingkast in een donkere archiefkelder. Daarnaast neemt een digitaal archief veel minder ruimte in beslag, waardoor er flink bespaard kan worden op bijvoorbeeld de huur.

View
In de digitale transitie die sommigen nog moeten ondergaan, kan View Document Management een rol spelen. Met kennis, mankracht, ruimte en het juiste materiaal kan View papieren archieven beheren en digitaliseren. Uw archief kan veilig opgeslagen worden, zowel fysiek als digitaal. Daarnaast biedt View verschillende opties bij het verwerken van de archieven, bijvoorbeeld scanning on demand en archiefvernietiging. Ook kan View u adviseren bij het maken van een archiefplan en informeren over bewaartermijnen van verschillende dossiers.

Wilt u meer informatie over een van deze onderwerpen?
Kijk gerust rond op onze site en neem contact met ons op.

Bron: NOS.nl

Deel dit bericht