25 miljoen politiepagina’s door scanner

De politie gaat kunstmatige intelligentie inzetten om cold cases op te lossen. De politie heeft daarmee een nieuw middel om onopgeloste zaken, waarvan de dossiers gesloten zijn, mogelijk alsnog op te lossen. Voordat dat gaat gebeuren, moeten ze wel eerst 25 pagina’s van dossiers digitaliseren. 

De gedigitaliseerde dossiers komen in een systeem, dat ontwikkeld is door experts, terecht. Het systeem kan de dossiers lezen en op basis daarvan forensische sporen in kaart brengen. Het systeem kan vervolgens bepalen welke zaken er nog grote kans maken opgelost te worden. Zonder het systeem duren de analyses weken. Met deze vorm van kunstmatige intelligentie kan de analyse binnen een dag klaar liggen.

25 miljoen pagina’s
Vijftien procent van de zaken heeft een gedigitaliseerd dossier. De rest moet nog. Bij elkaar komt dat neer op zo’n 25 miljoen pagina’s. Een flinke klus. View scande sinds de oprichting van het bedrijf ongeveer 100 miljoen pagina’s en daar komen dagelijks pagina’s bij.

Scanproces
Hoe gaat het scanproces bij View? Het digitaliseren van dossiers neemt veel tijd in beslag en vereist een aantal handelingen. De medewerkers in de scanstraat bij View zorgen er eerst voor dat alle nietjes uit de papieren zijn. Daarnaast plakken zij kleine blaadjes, die eventueel bewaard moeten blijven, op een A4 zodat ook deze goed door de scanner kunnen. Als alles uit de dossiers is, dan worden er strakke nette stapels van gemaakt. Deze verdwijnen vervolgens moeiteloos en vliegensvlug door de scanner. Als de dossiers eenmaal digitaal zijn, worden de dossiers geïndexeerd zodat zij later gemakkelijk terug te vinden zijn.

Contact
Voor de politie staat er dus nog een flinke klus te wachten. Mocht View daarbij van dienst kunnen zijn, dan helpt View daar graag bij. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de politie. View scant ook dossiers van onderwijsinstellingen, advocatenkantoren, huisartsen, gezondheidsinstellingen en overheidsinstellingen. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht