Trends van de toekomst

Informatiestromen groeien sneller door digitalisering en bedrijven weten niet altijd hoe zij deze technologische ontwikkeling bij kunnen houden. De reis naar de digitale top is voor zowel kleine als grote organisaties in werkelijkheid niet zo eenvoudig als die lijkt.

De digitale kennis over kantoorinfrastructuren wordt steeds belangrijker om een flexibele manier van werken mogelijk te maken. Er zijn vier belangrijke trends die onze werkwijzen de komende tien tot vijftien jaar ingrijpend zullen veranderen.

Werknemers zullen niet vaker thuis werken, maar in groepjes met gelijkgestemden.
Werknemers zullen in de toekomst steeds meer om een stimulerende werkomgeving gaan vragen.

Een volgende trend is het ontstaan van nieuwe manieren van werken en nieuwe economische kansen.
Door technologische ontwikkelingen zullen er banen verloren gaan, maar er komen ook nieuwe mogelijkheden bij.

De derde trend is dat computers in aantallen toe zullen nemen, maar af in zichtbaarheid.
Technologie zal ergonomischer ontworpen worden, zodat mensen er efficiënter mee kunnen werken. Het werk zal in de toekomst niet meer beperkt worden door mogelijkheden en beperkingen van technologie.

De vierde en tevens laatste trend is dat mensen langer door blijven werken en dat het aantal werknemers van buitenlandse afkomst groeit.
Deze verschillende mensen moeten samenwerken, wat vraagt om een sociale leidinggevende. Daarnaast is het ook belangrijk om te beschikken over een sterk personeelsbestand. Leidinggevenden verwachten in 2018 de opkomst van de iWorker, betrouwbare en zeer ervaren medewerkers die hun functie snel en nauwkeurig uitvoeren, met toegang tot en gebruikmakend van alle benodigde informatie, om aan de wensen van klanten en de organisatie te voldoen.

Deel dit bericht