Persoonsgegevens veilig digitaliseren

Uw medische gegevens zijn privégegevens waarvan u liever niet wilt dat deze open en bloot op straat komen te liggen. Maar wat nou als uw medische gegevens in handen komen van bajesklanten? De vraag is of uw medische gegevens nog wel veilig zijn bij zorginstellingen, omdat deze steeds vaker de archieven laten bewerken en digitaliseren door onvoldoende gekwalificeerd personeel om de kosten te reduceren.

Een voorbeeld dat hier goed bij past zijn de zorginstellingen die in 2014 de patiëntendossiers lieten bewerken door Belgische gedetineerden. Deze gedetineerden hadden volgens hen uiteraard een geheimhoudingsplicht ondertekend, maar dit is op zijn minst geruststellend. De zorginstellingen waren niet op de hoogte dat het werk niet door het personeel van de opdrachtnemer werd uitgevoerd.

Persoonsgegevens veilig digitaliseren

Gelukkig worden de digitaliseringsdiensten in Nederland tegenwoordig geconfronteerd met strenge eisen, maar dit is ook een nadeel voor de Nederlandse instellingen. Dagelijks komt er een nieuwe regelgeving waaraan zij moeten voldoen, anders gaan zij ten onder. Ook worden de prijzen flink uitgeknepen, wat ervoor zorgt dat bedrijven de kosten moeten verlagen. Voor de instellingen is het vrijwel onmogelijk om op een juiste manier aan deze eisen te kunnen voldoen, dus het is niet gek dat zij op zoek gaan naar mogelijkheden om de kosten te drukken. Wellicht dat door onthullingen over de schandalen en door het versterken van toezichthoudende autoriteiten de zorginstellingen de digitaliseringswerkzaamheden op juiste waarde zullen schatten en het beleggen bij betrouwbare partijen, zodat privacy gegarandeerd kan worden. View Document Management verzorgt het digitaliseren van uw archieven en dossiers betrouwbaar en veilig. Dit doen we aan de hand van de hoogst haalbare veiligheidsnorm, ISO 27001.

Wellicht kunnen wij u van dienst zijn bij het digitaliseren van uw dossiers.
Laat uw berichtje achter voor verder advies of neem contact met ons op.

Deel dit bericht