Nationale privacytest-trust nobody

Je privacy is niet overal gegarandeerd, dat blijkt maar weer na het zien van de Nationale Privacytest op NPO 3. Zelfs een foto van je nieuwe huissleutel op je facebookpagina, kan er voor zorgen dat kwaadwillenden de sleutel na kunnen laten maken en zo op jou bank met een zak chips je Netflix kunnen gebruiken, of erger..

Digitaal is de privacy niet gegarandeerd. Waar je bent, wie je bent, waar je werkt, woont en je boodschappen doet, alles is te achterhalen. Het lezen van alle gebruikersvoorwaarden, zou je, volgens de Privacytest vijf werkweken per jaar kosten. Dat doet natuurlijk niemand. Ook je eigen computer is niet veilig. Heb je een bestandje met de naam ‘kopie paspoort’ op je computer staan? Haal er maar af. Door middel van de gegevens op je paspoort kunnen zelfs huizen op jouw naam gehuurd worden, zo bleek uit het verhaal van een van de mensen uit het publiek. Toch zijn we nou ook weer niet zo gesteld op onze privacy. We hebben wel iets over om de veiligheid te garanderen.

View en privacy Voor View gaan privacy en veiligheid hand in hand. De zorg voor de archieven die bij ons zijn opgeslagen, is groot. Veiligheid staat voorop, om de privacy te garanderen. De bij View digitaal opgeslagen dossiers zijn zo goed mogelijk beschermd, maar ook bij deze dossiers is niet met 100% te garanderen dat ze veilig zijn voor bijvoorbeeld professionele hackers. View kan wel garanderen, dankzij het ISO 27001 certificaat, dat ze de informatiebeveiliging ten aanzien van uw archieven, dossiers en documenten, uitstekend geregeld hebben.

Rosanne van Schriek View Document Management

Deel dit bericht