Geschonden privacy van huisdier én baasje

De databases van huisdieren met een chip waren volgens onderzoek van de NOS gemakkelijk te downloaden. Via zeker drie databases met de gegevens van de chips lagen de gegevens van de huisdieren én van hun baasjes voor het grijpen. Inmiddels zijn de databases beter beveiligd.

Als een huisdier gevonden wordt, kan de vinder de cijfers die op de chip staan invoeren in de databases waarna de gegevens van het baasje verschijnen. Die gegevens waren door de slechte beveiliging in grote hoeveelheden te downloaden. Voor reclamebureau’s zijn de gegevens handig om bijvoorbeeld gerichte reclame aan de baasjes te richten.

Duur huisdier
In de systemen staan onder andere de gegevens over de rassen van de dieren, ook de dure. Met de gegevens van de baasjes, zoals het telefoonnummer, adres, mailadres en namen was snel te achterhalen waar deze dure dieren wonen. Hoewel View weinig met huisdieren heeft, maar wel verstand van databases, archieven en privacy, kan View u helpen bij de veilige opslag van offline en online gegevens.

Meer weten?
Neem dan contact op met View.

Deel dit bericht