De brand erin..

De oplopende spanningen tussen de Amerikaanse en Chinese regering, hebben ervoor gezorgd dat het Chinese consulaat in Houston moet worden gesloten. Washington verdenkt de Chinezen van spionage en hacken. Om bedrijven hiertegen te beschermen moeten alle consulaatmedewerkers binnen een paar dagen het land uit.

Gevolg: de Chinese medewerkers zijn op een binnenplaats van het consulaat direct begonnen met het verbranden van documenten. Op Twitter waren video-opnames te zien, door buren gemaakt, waar je de vuurtjes en het daarop gooien van papieren kunt zien. Uiteraard geeft dit aan dat er gevoelige informatie in het gebouw is, waarvan men niet wil dat de Amerikanen de inhoud leren kennen. Dat kan er dus op wijze dat er inderdaad gespioneerd en gehackt is, al is volgens een deskundige het verbranden van papieren vaak een standaardprocedure bij het sluiten van een ambassade of consulaat. Van de verbrande papieren zullen de Chinezen ongetwijfeld ook digitale versies hebben. De vraag is dus of deze zo goed zijn versleuteld, dat ze niet door Amerikaanse hackers te achterhalen zijn…. Je kunt je ook afvragen of het verbranden veel zin heeft; bij grote pakken papier lukt het vaak niet eens deze volledig te verbranden. Papieren dossiers zijn vaak compact en bij brand blijven delen dan gewoon intact. Maar in de paniek zal dit de Chinezen vast effectiever hebben geleken dan alles door de papiervernietiger te halen!

Bij View doen we niet aan archiefvernietiging om politieke redenen. Uw dossiers goed bewaren, digitaliseren, en op een zorgvuldige manier vernietigen wanneer dit gewenst is uiteraard wel!

Content gerealiseerd door Scribia, Helma Bode

Deel dit bericht