130 medewerkers dragen 80.000 dossiers over

Ongeveer 80.000 patiëntendossiers van het MC Slotervaart worden de komende maanden overgedragen aan andere ziekenhuizen. De klus kan nog tot eind januari duren. Dat meldt nu.nl. De overdacht van de dossiers moet, zoals ook View Document Management weet, zeer zorgvuldig gebeuren. 

Er blijven ongeveer 130 medewerkers tot eind januari in het ziekenhuis werken om de dossiers over te dragen. De overdracht van de grote hoeveelheid dossiers is uniek in Nederland. Toch durft View hier wel over mee te praten. View Document Management is expert op het gebied van het archiveren en digitaliseren van grote hoeveelheden dossiers, waaronder ook patiëntendossiers.

iView
Met alle zorgvuldigheid en in veiligheid worden dossiers bij View opgeslagen. De dossiers kunnen vervolgens via een beveiligde omgeving online opgevraagd worden. View zoekt het juiste dossier bij uw aanvraag en zorgt dat het dossier dan wel gedigitaliseerd of in hard copy bij u terecht komt.

Scanning on demand
Het voordeel van iView is dat u niet alle dossiers hoeft te laten digitaliseren. De hard copy dossiers liggen veilig in de ISO-gecertificeerde opslag van View. Alleen de dossiers die nodig zijn worden op deze manier gedigitaliseerd. Zo voorkomt u gedigitaliseerde exemplaren van dossiers die niet nodig zijn of waarvan na verloop van datum de bewaartermijn verstreken is.

Bewaartermijnen
Bij het MC Slotervaart hoeven niet alle dossiers overgedragen te worden. Bewaartermijnen kunnen bijvoorbeeld verstreken zijn. View houdt voor ook de bewaartermijnen van de dossiers in de gaten en laat het u weten als bepaalde dossiers vernietigd kunnen worden. Ook de vernietiging kan View voor u regelen. View Document Management is een full-service bureau voor het archiveren en digitaliseren van archieven. Het bedrijf is ISO-gecertificeerd en de medewerkers van View tekenden allemaal een geheimhoudingsverklaring en hebben een verklaring omtrent gedrag. Heeft u hulp nodig bij het digitaliseren of archiveren van uw archief? Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht