Roparun 2024 met team 193 uit Rotterdam

In 1991..

Sjaak Bril wilde de marathon van Rotterdam lopen, maar door een blessure moest hij opgeven. Iedereen die de Roparun kent, weet wat er daarna gebeurde: de weddenschap met Peter van der Noord. Peter kleineerde de marathon en beweerde dat het pas echt werd als je van Rotterdam naar Parijs liep. Zo gezegd, zo gedaan. Uit deze weddenschap ontstond in 1991 de Rotterdam-Parijs-Run.

Levenskwaliteit als missie,

Met de Roparun halen we met zijn allen zoveel mogelijk geld op om de levenskwaliteit van mensen met kanker te verbeteren. Sinds 1991 is er al bijna 100 miljoen(!) euro ingezameld. De Stichting Roparun verdeelt de opbrengst onder de verschillende goede doelen, instellingen en projecten die we ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan de inrichting van een hospice, vakanties voor gezinnen die geraakt zijn door de ziekte kanker, haarwerken voor mensen die hun haar verloren zijn of leuke dagjes uit voor zieke kinderen. Het toegekende bedrag wordt pas uitgekeerd als is gebleken dat het project is of wordt gerealiseerd.

Een van de vele sponsoren,

En wij (View) sponsoren deze run via team 193. Wij vinden het waardevol om geld hiervoor te doneren aan dit goede doel. Via zakelijke relaties zijn wij als landelijk bedrijf in Rotterdam terecht gekomen en zo in contact gekomen met dit team en het verhaal achter de Roparun leren kennen.

En Wilfred, waarom niet zelf een keer? 

Ja dat is iets wat ik echt een keer wil. Ik heb zelf 5 marathons in het verleden gelopen en waarvan de eerste de mooiste was, New York in 2005.
Ook daaraan zat een goed doel, wij als loopteam kwamen voort uit de businessclub van de Graafschap.
Via dit netwerk haalden wij 120.000 euro op voor een kinderziekenhuis in Roemenië, een stukje geschiedenis die je voor de rest van je leven bij je mag dragen.
Dus wellicht de editie 2025? ik ga er over nadenken en sowieso alvast euro’s reserveren voor volgende editie, meedoen of niet.

Tekst: Wilfred Bussink
Doetinchem 21 mei 2024.

 

Deel dit bericht