NCTV waarschuwt voor digitale ontwrichting van maatschappij

De digitale systemen van Nederlandse bedrijven en de overheid zijn volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV) niet op orde. Daardoor zijn deze systemen gevoelig voor cyberaanvallen. De dreiging daarvan is volgens NCTV groot, omdat Nederland voor een aantal landen aantrekkelijke informatie heeft. Daarnaast geeft NCTV aan dat er nauwelijks back-ups, zowel digitaal als fysiek, zijn die gebruikt kunnen worden bij een platgelegd systeem.

De komende jaren moet er dan ook hard gewerkt worden om de systemen op peil te krijgen. Volgens NCTV moet dit gebeuren om de dreiging het hoofd te kunnen bieden. Vooral landen als China, voor economische informatie, Rusland, voor informatie over MH17 en Iran hebben interesse in data vanuit Nederland. Daarnaast zijn zij mogelijk ook uit op sabotage of verstoring van de data.

Fysiek archief
De bovengenoemde landen hebben volgens de NCTV gerichte plannen voor cyberaanvallen op Nederland. Overheid en bedrijven zijn hier volgens NCTV niet goed op voorbereid. Zij moeten investeren in betere cybersecurity. NCTV zegt dat een aantal simpele oplossingen al kunnen zorgen voor een betere beveiliging van de digitale systemen. Een conclusie die View Document Management hieruit kan trekken, is dat een fysiek archief als back-up en origineel brondocument zeer betrouwbaar is als informatiedrager over vele jaren. Hoewel ook daar nadelen aan zitten, zoals de benodigde opslagruimte, lijkt dit toch een veilige manier van informatieopslag. Zeker als het veilig opgeslagen ligt in een speciaal depot.

Specialisme
View Document Management is gespecialiseerd in de veilige opslag van archieven. Daarnaast legt ook View de focus op digitalisering van documenten en archieven, waarbij de veiligheid van de bestanden hoog in het vaandel staat. Zowel offline als online. Zo kunnen documenten fysiek bewaard worden, via de veilige omgeving van iView worden opgevraagd om vervolgens via dezelfde omgeving bij u als klant terecht te komen. De fysieke back-up blijft ook dan bestaan. Heeft u hulp nodig bij het veilig beheren van uw documenten en archieven? Neem dan gerust contact met ons op. View Document Management is op de hoogte van de wet- en regelgeving rondom privacygevoelige informatie en helpt u graag verder.

Deel dit bericht