Medisch dossier Sven Kramer gelekt

Na de winterspelen in Vancouver is bij Sven Kramer een tekort aan vitamine B6 geconstateerd, naar aanleiding hiervan is, achteraf, een te hoge dosering aan hem voorgeschreven. Hierna is door sportarts Peter Vergouwen een zenuwschade ontdekt in het rechterbeen van Kramer, hij weet dat dit lag aan de te hoge dosering vitamine B6.

De Volkskrant publiceerde afgelopen weekend het verhaal van Kramer over zijn blessures. Hij is furieus omdat de hele wereld zijn medische gegevens uit zijn medisch dossier voor ogen heeft gekregen. Volgens hem hebben alle doktoren een beroepsgeheim en is het vreemd dat er in de Nederlandse sportwereld gelekt wordt uit medische dossiers. Kramer laat het er dan ook niet bij zitten, hij wil voorkomen dat er ook van andere sporters medische gegevens gelekt worden, die mogelijk veel grotere gevolgen hebben. Het veilig opslaan en beheren van medische dossiers is niet alleen van belang voor bekende sporters, maar voor iedereen.

View Document Management heeft veel ervaring in het veilig beheren en digitaliseren van individuele dossiers. Wij hebben de passende oplossing voor alle medische instellingen die graag van haar papieren dossiers en verlost willen worden. View is gespecialiseerd in het opslaan, beheren en digitaliseren van dossiers en gaat op gepaste en uiterst veilige manier met uw archieven om. Om deze reden zijn wij ISO 27001 gecertificeerd, dit is een extra veiligheidsaspect die staat voor de informatiebeveiliging. In die zin zou het medische dossier van Sven Kramer bij ons veilig zijn.

Wilt u meer informatie over onze veilige werkwijze?
Neem dan contact op met de mensen achter View, samen kunnen we kijken naar een veilige en passende oplossing voor uw organisatie.

Met vriendelijke groet,
Laura Jansen

Deel dit bericht