50 jaar archief van de Koning!

Vandaag wordt Koning Willem-Alexander vijftig jaar. View feliciteert hem van harte met zijn vijftig jaar aan persoonlijk archief! Maar wij vragen ons natuurlijk wel af hoe het zit met het archief van het Koningshuis. 

Opslag
In 1825 stelde Koning Willem I een Koninklijk Huisarchief in om de archieven van het Koningshuis op één plek te beheren. Hieronder vallen de archieven, de bibliotheek en de historische collecties. In de tuin van Paleis Noordeinde staat het archiefgebouw waar de documentatie is opgeslagen. Sinds 1993 is het gebouw in handen van de Stichting Historische Verzamelingen van het Huis Oranje-Nassau. In het archief zijn documenten te vinden vanaf de dertiende eeuw. De archieven zijn een belangrijke bron voor de geschiedenis van het Koningshuis. Het bevat onder andere kaarten, een handschriftenverzameling, manuscripten en informatie over de hofhouding. Naast de archieven beschikt het Koningshuis nog over een bibliotheek van meer dan 70.000 tijdschriften, boeken en publicaties. Daarnaast is er een muziekbibliotheek van 6000 stuks bladmuziek.

View
Naast de interesse voor het goed archiveren van documenten, is de kleur oranje in het logo van View waarschijnlijk het enige wat we delen met Koningshuis. Alhoewel, ook View heeft een eigen archiefgebouw waar veel archief in opgeslagen ligt plus eigenaar Wilfred Bussink wordt dit jaar ook 50! In het archiefdepot van View ligt dan weer geen duizenden jaren geschiedenis opgeslagen, maar er staan wel duizenden archiefboxen. Uw archief kan daar Koninklijk worden opgeslagen en behandeld worden als een prinsesje. Naast archiefopslag kan View uw archieven digitaliseren.

Voor meer informatie kunt u gerust contact opnemen door te bellen naar 0314 – 369200.
Wij zijn u graag van dienst!

Bron: Koningshuis

Deel dit bericht